Nieuws

13 november 2020

Interviews projecten met hulp van Mplooi.

Zonder Cofinanciering door Mplooi komen projecten lang niet altijd van de grond.
Lees de interviews met project-eigenaren die cofinanciering hebben ontvangen en met inzet van velen een project succesvol maken.

Aryan Klein, Slot Schaesberg:
“De co-financiering stelt ons in staat om een extra dimensie aan de herbouw te geven, we kunnen meer betekenen voor onze speciale doelgroepen”.
Lees hier verder

John Reumkens, onderwijsdirecteur Atheneum Bernardinuscollege:
“Als school hebben we niet de middelen om alles zelf te financieren. Zonder co-financiering van MPlooi hadden we niet kunnen meedoen aan de Lego League en ook geen 3D-printer en lasersnijder kunnen aanschaffen”.
Lees hier verder

Frans Frankhuizen:
“Project Vaktaal krijgt geen subsidie van de overheid of gemeenten in Zuid-Limburg. Zelf hebben wij als stichting onvoldoende financiële middelen. Zonder deze co-financiering zou de voortgang van ons project ernstig in gevaar komen”.
Lees hier verder

Projectleider William Buil van Stichting STIMU-Leren:
“Zonder co-financiering van MPlooi was het project Euregionaal Technology Award voor VWO 2/3 leerlingen echter een vroege dood gestorven”.
Lees hier verder

Dory-Anne van de Weem Directeur Praktijkonderwijs:
“Als onderwijsinstelling hebben we niet de financiële middelen om deze logistieke praktijkruimte helemaal zelf te financieren. Het vinden van financiering voor grote projecten is een heel karwei. Daarom zijn we erg blij met de co-financiering van MPlooi. En met hun betrokkenheid bij onze doelgroep, die vaak een achterstand tot de arbeidsmarkt heeft”.
Lees hier verder

Juli 2020

Mplooi draagt financieel bij aan de herbouw Poorttoren Slot Schaesberg

Het stimuleringsfonds Stichting Mplooi Foundation kent een bedrag toe voor de herbouw van de 17e eeuwse poorttoren bij Slot Schaesberg in Landgraaf. Het markante gebouw kan daarmee, met behulp van oude technieken en inclusief de oude ophaalbrug, op de oorspronkelijke plek herrijzen. Bezoekers aan Slot Schaesberg kunnen het herbouwproces nauwgezet volgen.

Hans Bluijssen, Stichting Mplooi Foundation: “Vanuit Mplooi co-financieren wij projecten met een sociaal-maatschappelijk karakter op het gebied van onderwijs en techniek. We brengen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers uit Zuid-Limburg bij elkaar. Slot Schaesberg past vanwege haar maatschappelijke en educatieve karakter – door onder andere oude ambachten te revitaliseren – uitstekend bij de missie en visie van ons stimuleringsfonds.”

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Sinds dit jaar wordt er daadwerkelijk gebouwd bij Slot Schaesberg: een bijzonder moment voor de circa 80 vrijwilligers en alle betrokkenen. Dankzij de bijdrage van Mplooi kunnen wij de komende tijd werken aan de poorttoren met ophaalbrug. In de weekenden is er een metselaar aanwezig die bezoekers kan vertellen over historische metselverbanden en –technieken.”

Naast de herbouw van de poortoren en de bouw van een ambachtelijke smederij, kunnen bezoekers aan Slot Schaesberg dit seizoen wandelen door het park 4 hectare en treffen daar onder andere de kinderboerderij en de historische tuin ‘Hof van Schaesberg’. Brasserie Hoeve 1650 heeft een vernieuwde kaart en het terras is ruim opgezet zodat bezoekers volgens het geldende 1,5 meter protocol van Limburgse lekkernijen kunnen genieten.