Projecten

Project VakTaal

Stichting Wereldwijd organiseert (taal)activiteiten voor mensen van buitenlandse afkomst in Maastricht en omgeving. In het project Vaktaal geven vrijwilligers lessen Nederlands en lessen vaktaal aan de deelnemers. De lessen in vaktaal zijn bijvoorbeeld nodig om een cursus lastechniek te kunnen volgen. Vrijwilligers geven ook vaktrainingen in houtbewerken, lassen, metaal, textiel, elektrotechniek en computervaardigheden. Het geeft de cursisten, die vaak een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, weer toekomstperspectief. Het vergroot hun kans op werk. MPlooi Foundation steunt dit project door co-financiering.
Bekijk ook een filmpje van RTV Maastricht over vaktaal: //www.rtvmaastricht.nl/tv/het-goede-doel/105082038

STEM-II

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is een breed samenwerkingsverband tussen scholen, het bedrijfsleven en de overheid. Project STEM-II ondersteunt scholen en leerkrachten met meerjarige programma’s om wetenschap en technologie op boeiende wijze blijvend te integreren in het onderwijs. De ondersteuning is voor alle 190 basisscholen in Zuid-Limburg beschikbaar en gebaseerd op de onderwijsmethodiek ‘Onderzoekend & Ontwerpend Leren’. Kinderen en leerkrachten leren op een innovatieve manier aan de slag te gaan met wetenschap, technologie en digitalisering. Leerlingen worden gestimuleerd om zoveel mogelijk hun eigen (technische) talenten te ontdekken, zodat ze deze later optimaal kunnen inzetten in hun dagelijks leven en werk. MPlooi Foundation steunt dit project door co-financiering.

Bekijk de website: www.kindante.nl

Procestechniek & Maintenance Limburg (PML)

Stichting Procestechniek & Maintenance Limburg (PML) wordt bestuurd door proces- en maintenance bedrijven in Limburg. Het doel is om voldoende aanbod van jonge gekwalificeerde operators, maintenance technicians en laboranten te creëren voor de lid-bedrijven. Ze enthousiasmeren de jeugd voor techniek, vinden gemotiveerde mensen, zorgen samen met de ROC ’s voor een kwalitatief hoge, technische opleiding en begeleiden dit gekwalificeerde talent rechtstreeks naar de lid-bedrijven van PML. Mplooi vergoedt de bijdragen van de participerende bedrijven die tevens lid zijn van PML.

Bekijk de website: www.procestechniekenmaintenancelimburg.nl

Euregional Technology Award

Vrijdag 5 april jl. heeft in Continium discovery center te Kerkrade de derde editie plaatsgevonden van de strijd om de Euregional Technology Award. 120 scholieren afkomstig uit de gehele Euregio Maas-Rijn hebben deelgenomen aan de techniekwedstrijd met dit jaar als thema “Duurzaamheid". Leerlingen van Sophianum uit Gulpen hebben de award uiteindelijk in de wacht gesleept. Dit project was mede mogelijk door een bijdrage van Mplooi Foundation.

Overige projecten

– IKL Jongeren op het rechte spoor (ikl-limburg.nl)
– CHILL (chillabs.nl)
– Mee, kwetsbare jongeren (meezuidlimburg.nl)
– Stichting Pax Intrudibus
– Praktech Fietsenproject (praktechn.nl)
– Dacapo Logistieke ruimte (www.dacapokijktnaarmij.nl) – Lees meer over dit project
– Stichting stimuleren Euregionaal Techniek Award (www.eutechaward.nl) – Lees meer over dit project
– Vista goes to Africa
– Stichting Adoptiegraven Margraten

Onze partners zijn: