Projecten

VISTA college – Garage 4.0

In het project Garage 4.0 was het idee om een elektro-cart aan te schaffen. Corona vertraagde dit. In het voorjaar 2020 is er een E-UP (elektro aangedreven Volkswagen UP) geprepareerd met alle opdrachten voor niveau 2-3-4 . Tegelijker tijd hebben we besloten zelf e-carts te bouwen. We hebben 5 chassis  (2 reserve) gekocht en 3 powerstrings van Bosch (elektro aandrijflijn  e-motor en accu’s). Dit biedt ons de mogelijkheid om met een gehele klas  3 carts op te bouwen en dan dezelfde mogelijkheden te hebben als met de ene e-cart van 43.000 euro.

Naar de website: www.vistacollege.nl

Lees meer over dit project

Project Stichting Wereldwijd (Vaktaal)

Stichting WereldWijd is gehuisvest in een oude huishoudschool in Eckelrade en bestaat sinds 1984. Een kleine betaalde staf werkt enthousiast samen met ruim 70 actieve vrijwilligers om vluchtelingen-statushouders, nieuwkomers die mogen blijven, maar ook asielzoekers die terug moeten keren naar hun land van herkomst te helpen bij hun (her-)start; hier in Nederland of elders. Hoofddoel in alles wat we doen is dat ieder mens meetelt en ieder mens dus ook mee moet kunnen doen in de maatschappij.

Samen voeren we twee projecten uit: VakTaal en WereldTools.

Lees meer over dit project

Stichting Credo Foundation Maastricht

Een veilig (t)huis voor jongeren

Met oog en geloof voor die ene die het niet meer ziet zitten, bieden Credo Huizen een veilig (t)huis voor jongeren. In deze huizen kunnen de jongeren weer tot bloei komen en worden ze geholpen om, vanuit hun unieke talenten, weer mee te doen in onze maatschappij.

Naar de website: www.credohuis.com

Stichting Dress for Success Maastricht

Veel mensen zijn actief op zoek naar een (betaalde) baan die bij hen past. Maar voor iemand met een uitkering of een minimum inkomen valt het niet altijd mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Hierdoor wordt de kans op ‘een goede eerste indruk’ gemist en gaat de baan naar een ander. Dress for Success is er juist voor deze mensen. De winkel in Maastricht is er voor mensen uit heel Limburg

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt en gratis advies, die past bij de functie waarop ze solliciteren. De kleding in onze winkel is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en alle kleding gratis verstrekt.

Naar de website: www.dressforsuccess.nl

Overige projecten

– Bernardinuscollege Heerlen (www.bernardinuscollege.nl) – Lees meer over dit project
– Slot Schaesberg (www.slotschaesberg.nl) – Lees meer over dit project
– PML (procestechniekenmaintenancelimburg.nl)
– Wij zijn Limburg (wijzijnlimburg.com)
– Stichting Wereldwijd Vaktaal (www.stichtingwereldwijd.nl) – Lees meer over dit project

Onze partners zijn: